top of page

Koupě/prodej nemovitosti s realitním makléřem: V čem jsme Vám přínosní?

Vážení čtenáři,


nebudu Vám tvrdit, že prodat nemovitost bez realitního makléře je nemožné – samozřejmě to jde. Otázka je, jak rychle, za jakou cenu a o jakou nemovitost se jedná. Člověk by si měl uvědomit, že bolavý zub si taky horko těžko odvrtá sám. Asi raději zavolá svému zubaři. Mnoho lidí se však domnívá, že zvládne celý proces bez odborné pomoci, i když už na první pohled zkušený odborník vidí potenciální problém. Pak nezbývá než popřát dotyčnému hodně štěstí. Ono to totiž není jen o tom vyfotit na mobil a z webu stáhnout vzor smlouvy – skutečnost je často složitější. Prodávající jsou často překvapeni, když je informuji o jejich zákonných povinnostech a co všechno musíme při prodeji společně zařídit. Od narovnání právních vad nemovitosti, o kterých často ani neví, přes prodejní a marketingovou strategii až po různá specifika prodávající a kupující strany. Jako realitní makléřka a hypoteční specialistka se setkávám s různými situacemi, kde je odborná pomoc nezbytná, a ráda bych Vám přiblížila, proč je dobré využívat služeb realitního makléře.


Než začnete nemovitost sami prodávat, zamyslete se nad těmito otázkami:


  • Máte na to potřebné znalosti?

  • Zvládáte všechny nezbytné postupy, nebo víte, kde si je můžete nastudovat?

  • Máte dostatek času?

  • Jste připraveni neustále s někým komunikovat, řešit prohlídky, dohady atd.?

  • Máte obchodní a vyjednávací dovednosti?

  • Umíte se při prodeji odprostit od emocí a jste připraveni na občasné záludné postoje potenciálních kupujících?

  • Víte, jak zajistit právní stránku celé transakce?

  • Víte, co všechno je potřeba zařídit?

  • Víte, co všechno může do prodeje hodit vidle?

  • Víte, jaké máte jako prodávající vůči kupujícímu povinnosti?

  • Umíte nastavit reálnou cenu, nebo to budete jen zkoušet?

  • A víte, jaké důsledky má skutečnost, když se z nemovitosti stane „ležák“?

  • Znáte finanční možnosti potenciálního kupujícího, abyste předešli komplikacím?


Prezentace nemovitosti a její umístění na internet je jedna věc, ale to, co následuje, už není tak jednoduché. Při prodeji nemovitosti se mohou objevit různé komplikace, jako jsou věcná břemena, špatně zakreslené stavby, nesprávně vyměřené pozemky, exekuce, chybějící revize a dokumentace. To vše může být příčinou selhání obchodu nebo pozdějších reklamací za skryté vady. To, že jste vždycky chodili přes pozemek souseda, protože to tak bylo zvykem, nemusí a s největší pravděpodobností ani nebude při prodeji fungovat.


V čem Vám mohu pomoci?


Na straně prodávajícího


Prodej nemovitosti může být náročný a stresující proces. Je důležité k němu přistupovat s rozvahou a mít k dispozici co nejvíce informací. Jako realitní makléř Vám mohu být v tomto procesu neocenitelným pomocníkem.


  • Získání co nejvyšší ceny za nemovitost: Správně nastavená cena a cílená prodejní strategie jsou klíčové pro úspěšný prodej nemovitosti. Provádím pečlivou cenovou analýzu, abych odhalila skutečnou hodnotu Vaší nemovitosti. Díky mé mnohaleté praxi v oblasti finančního zprostředkování, která se prolíná s realitní činností, Vám nabízím individuální přístup a profesionální poradenství, které zjednoduší a urychlí celý proces a finanční tok této transakce. Mým cílem je zajistit, aby Váš prodej byl co nejefektivnější a ekonomicky výhodný.

  • Marketing a reklama nemovitosti: Vytvořím pro Vás marketingovou strategii na míru, která zaujme a osloví správné kupce. Používám kombinaci tradičních a digitálních marketingových nástrojů, včetně cílených sociálních sítí, aby Vaše nemovitost zazářila a přilákala pozornost těch, kdo hledají právě takový domov.

  • Prohlídky nemovitosti: Profesionálně provádím prohlídky Vaší nemovitosti s potenciálními kupci a zodpovím jejich dotazy. Představím Vaši nemovitost v nejlepším světle a zdůrazním její jedinečné rysy.

  • Vyjednávání s kupci: Zkušeně vyjednávám s kupci o ceně a podmínkách prodeje, abych dosáhla co nejlepších podmínek pro Vás.

  • Pomoc s administrativou: Zbavím Vás většiny administrativní práce spojené s prodejem nemovitosti, včetně přípravy smluv, katastrálních úkonů a předání nemovitosti. Navíc je mnoho kroků, které je potřeba zařídit, oběhat a napravit ještě před vypuštěním samotné inzerce.

  • Právní služby: Spolupracuji s právníky specializujícími se na prodej nemovitostí, takže si můžete být jisti, že smlouvy, které podepisujete, jsou vyvážené a platné. Majitelé často nevědí, jaké jsou jejich zákonné povinnosti, a pokud nejsou plněny, mohou nastat komplikace. Chápu jejich argumenty, ale zákonné povinnosti jsou jasné. Pokud se neplní, má to vliv na celý proces a na výsledek prodeje.

  • Ochrana před riziky: Realitní makléři chrání zájmy svých klientů a minimalizují rizika spojená s prodejem nebo koupí nemovitosti. Některé kroky prodávající vnímají jako zbytečné, ale účelem služeb makléře je právě ochrana klienta. Například je důležité zajistit technickou inspekci nemovitosti, aby se předešlo pozdějším problémům se skrytými vadami. Rozhodně bych nerada, aby mi za pět let někdo z bývalých majitelů volal s tím, že kupující uplatnil skrytou vadu, kterou jsme mohli odhalit a řešit předem.

  • Realistické nastavení očekávání: Mnoho lidí si představuje, že prodej nemovitosti je jednoduchý proces: nafotit, udělat pár prohlídek, dostat peníze a hotovo. Realita je však jiná. Jako realitní makléřka Vám pomohu nastavit realistická očekávání a projít celým procesem bez zbytečných komplikací.

  • Úspora času a snížení stresu: Prodej nemovitosti je časově náročná a stresující záležitost. Pomohu Vám s většinou práce a zajistím, že celý proces proběhne hladce a bez komplikací.


Na straně kupujícího


Koupě nemovitosti je pro většinu lidí jedním z nejdůležitějších životních kroků. Je to investice, která může mít značný dopad na Vaši finanční situaci i životní styl. Proto je důležité přistupovat k tomuto procesu s rozvahou a mít k dispozici co nejvíce informací. S ohledem na to, že vím, jaké má prodávající zákonné povinnosti, vím také, na co má kupující nárok. A pro ty, co nemají čas, chuť, nebo znalost věci studovat sami, nabízím podporu a ujištění, že nekupují zajíce v pytli.


  • Analýza trhu a výběr nemovitosti: Na základě Vašich požadavků vyhledám vhodné nemovitosti, provedu předvýběr a pravidelně Vás informuji o současném stavu. Domlouvám prohlídky s prodávajícími a doprovázím Vás během nich.

  • Analýza nemovitosti: Prověřím právní, technický a ekonomický stav nemovitosti, abychom měli jistotu, že Vaše investice je bezpečná a v souladu s Vašimi očekáváními.

  • Územní plán a možnosti výstavby: Pomohu Vám zjistit, ověřit a vyhledat v patřičných dokumentech, zda je Váš vybraný pozemek vhodný pro výstavbu domu Vašich snů.

  • Právní prověření pozemku: Ověřím za Vás informace v katastrálním úřadu, abyste měli jistotu, že kupujete pozemek od skutečného vlastníka a bez právních komplikací.

  • Přístupové cesty a infrastruktura: Zajistím, aby Vaše nová nemovitost byla snadno přístupná a prověřím možnosti připojení k veřejným sítím.

  • Povodňové riziko a geologické podmínky: Provedu za Vás analýzu povodňových map a geologického rozboru, abyste předešli případným rizikům.

  • Lokalita a její výhody: Poradím Vám s výběrem lokality, která splní Vaše očekávání od života v novém domově.

  • Právní služby: Spolupracuji s dobrými právníky, kteří se specializují na nemovitosti. Můžete si tak být jistí, že smlouvy, které podepisujete, jsou vyvážené a platné.

  • Finanční služby: S mými 15 lety zkušeností v oblasti finančního zprostředkování Vám nabízím podporu při celém finančním plánování a vyhledání nejvýhodnějších možností financování. Nabízím individuální přístup a profesionální poradenství, díky kterému celý proces a finanční tok této transakce zjednodušíme a urychlíme. Mým cílem je zajistit, aby Váš nákup nebo prodej byl co nejefektivnější a ekonomicky výhodný.


Závěr


Využití služeb realitního makléře není jen o placení provize. Jde o zajištění hladkého průběhu prodeje nebo koupě nemovitosti, ochranu před riziky a dosažení co nejlepšího výsledku pro Vás. Chráníme Vás před potenciálními problémy, které mohou nastat, a pomáháme Vám učinit informovaná rozhodnutí. Pro prodej nebo koupi si vyberte toho správného parťáka.


Pokud plánujete prodej a chcete prodat, nikoliv prodávat nebo kupujete nemovitost, neváhejte mě kontaktovat. Společně najdeme nejlepší řešení pro Vaše potřeby a zajistíme, aby celý proces proběhl hladce bez komplikací.




19 zobrazení0 komentářů

Comments


Přihlaste se k odběru novinek!

Děkujeme, že jste se přihlásili!

bottom of page